ja_mageia

logo_stil_3
Home Nyheder Artikler på hjemmesiden Artikler vedr. lokale situationen.
Artikler vedr. lokale situationen. PDF Udskriv Email
Fredag, 28. januar 2011 18:47

Karate klub kan danne vej for andre brugere af Vestjysk fritidscenter

Måske nyt håb for karate klub

Karate klub opgiver nu succesfuld eliteafdeling

Kommunen undersøger om det er muligt at beholde klubben i centeret!

Kommunen vil holde på karateklub

Ulfborg karate klub står ikke alene længere

Tv indslag vedr. nuværende forhold til kommunen.

Avis artikel vedr. den nuværende situation

Mikkel havde en drøm om landsholdet

Ulfborg Karate klubs svar er markeret med rødt!

Brev fra Holstebro kultur og fritid

Kære Alex Christensen Tak for din henvendelse.
Der skal ikke være tvivl om at Holstebro Kommune anerkender det store arbejde og de store resultater som Ulborg Karate hidtil har præsteret med klubben, i de rammer som Vestjydsk Fritidscenter har kunnet tilbyde. Det er kendetegnende for en klub med frivillige ildsjæle som brænder for sagen. Tak det er altid rart med anderkendelse.

Det ligger også Holstebro Kommune meget på sinde at sikre karateklubben gode træningsvilkår på Vestjyds Fritidscenter, derfor er Kultur og Fritid blevet bedt om at støtte og vejlede klubben med henblik på at sikre de bedst mulige træningsforhold. Det er også derfor vi positivt har forsøgt i samarbejde med klubben, at pege på mulighederne i de eksisterende rammer i Vestjydsk Fritidscenter.
Vestjydsk Fritidscenter er pt. et kommunalt drevet idrætscenter og derfor underlagt de samme retningslinjer for lokaleleje/tilskud som tilsvarenede haller/centre. Set i lyset af det har Kultur og Fritid tilbudt klubben øgede træningsmuligheder i mulitisalen og i "ungdomsklublokalet" (med måtter udlagt). Der var efter min opfattelse enighed imellem klubben og Kultur og Fritid om, at dette tilbud tilnærmelsesvis imødekom klubbens ønsker for at udvide træningen, i overensstemmelse med de ønsker klubben selv havde peget på ville blive opfyldt i Miltek- bygningen. Dette er ikke helt sandt, da Mil-tex tilbudet gik på 600 kvm. til en pris på ca. 30 tusinde årligt efter lokale tilskud fra kommunen. Men karate klubben var interesseret i at hvis kontor lokalet kunne nedlægges
i ved siden af Ukk. lokalet, så kunne vi arbejde hen omod en løsning, hvor enkelte hold kunne træne i Ukk. lokalet og andre hold kunne køre fælles opvarmning i multisalen og derefter på skift træne i lokalet.
Lokalet ville får en størelse på 100-110 kvm. og der kunne jeg køre omring 16 elever igennem pr. trænings time. Vi ville have været med til samlet at betale 30000 kr. i husleje for 17 timer med fuld råderet over ungdomsskolens lokaler sammenlagt med fitness centerets 6 timer, dette kunne have indbragt centeret i området af 61000 kr. hvor hvis vi kun havde købt os ind time mæssigt ville have inbragt ca. 27000 kr + fitness centerets leje. Så økonomisk ville vi have betalt det samme for 100 kvm. under kommunen, som for 600 kvm. privat. I den økonomiske afvisning behøver jeg jo ikke at påpege at vi blev afvist Mil-tex lokalerne på en regne fejl fra jeres bagland på 100.000 kr. Hvor  vores ville have været 14 gange billigere!

Karateklubben kom herefter med endnu et ønske - denne gang om eget lokale til sociale aktiviteter til klubbens medlemmer. Dette ønske imødekom Kultur og Fritid ved at tilbyde, at karateklubben kunne leje forlokalet til "ungdomsklublokalet", for en husleje der fulgte de gældende bestemmelser fratrukket et beløb, pga. I skulle dele det med centrets personale (frokoststue). Karateklubben ønskede ikke at tage imod tilbudet om leje af dette lokale på grund af jeres utifredshed med huslejens størrelse. Herefter meldte karateklubben mig, at nu var de samlede vilkår så umulige for klubben at acceptere, at det kunne betyde at klubbens eliteafdeling var nød til at lukke m.v. Ja det ville have givet vores klub endnu en udgift på ca. 26000 kr. for et rum der ikke har nogen funktion andet end 2 mennesker der drikker kaffe i det, men det kan være andre kan bruge rummet!

I bestræbelserne på at imødekomme klubbens ønsker endnu en gang blev karateklubben inviteret til et møde i december måned 2010 af Holstebro Kommune. Det var hensigten med mødet sammen at finde en løsning på udfordringerne. Kultur og Fritid har efter mødet arbejdet på at følge op på det aftalte og kan oplyse følgende:
  • Der har været tvivl om hvorvidt det var muligt at nedrive 2 vægge af musiklokalet, så karateklubben på den måde kunne anvende et udvidet "ungdomsklublokale" til jeres aktiviteter. Kultur og Fritid har fået oplyst fra ingenør og arkitekt, at det desværre ikke er muligt at nedrive væggene uden samtidig at etablere yderligere afstivning af bygningen. Udgifterne hertil har en størrelsesorden som Kultur og Fritid desværre ikke har mulighed for at imødekomme på nuværende tidspunkt.
    Her var vores tilbud at levere arbejdskraften, hvis i leverede en container. Da de 2 murer vi har haft til at kigge på lokalerne siger at rummet ikke er bærende.
    Men dette er jo en vurdering fra bygnings inspektøren og der er fuldt forståelse for jeres endelige vurdering.


  • På vores møde i december pegede vi på, at det kunne være en mulighed at etablere en form for "korridor/adgang imellem "ungdomsklublokalet" og jeres nuværende klublokale. Dette er desværre ikke en mulighed idet lokalerne fysisk ikke støder op til hinanden.
    Som jeg påpegede i december, så er de 2 rum adskilt, men jeg syntes det er flot at i har vurderet det.

  • Vi har undersøgt om det var muligt at stille lokaler til rådighed for klubben i centrets kælder. Vurderingen er her, at det vil være forbundet med store udgifter til omforandring af lokaler og etablering af ventilationsanlæg - så dette er desværre heller ikke en mulighed.
    Vi var selv inde at se på muligheden for at indrage lokalerne for 6 år siden, men her var der for lidt plads til loftet, vi kunne ikke træne der pga. manglende plads og lugten af klor.

  • Det efterlader os desværre i en form for status quo, hvor uanset hvor vi kigger hen i Vestjydsk Fritidscenter, er det ikke muligt for Holstebro Kommune at imødekomme karateklubbens ønsker til et tilstrækkeligt stort træningslokale, hvor klubben har mulighed for at lægge måtter ud permanent.
    Nej det kan jeg se og i vil ikke følge jeres egne regler vedr. egne lokaler, så hvad er jeres forslag!
  • Kultur og Fritid er dog indstillet på at fritage karateklubben for husleje i forlokalet til brug for sociale aktiviteter, såfremt karateklubben er indstillet på, at lokalet samtidigt må bruges af alle brugere i centret. Indkøb af diverse møblement, fladskærm m.m. vil foregå i et samarbejde med alle klubberne tilknyttet centret. Det vil med denne løsning stadig være muligt for karateklubben at tilgodese klubbens medlemmers behov for lektielæsning, afslapning m.m. Her kan centrets øvrige fællesarealer i øvrigt også (gratis) tages ibrug til formålet.
    Vi har drøftet kort jeres tilbud og vi sætter ikke økonomi ind bag et så usikkert tilbud, hvis vi køber to fjernsyn og to playstation, som var vores plan + det løse.
    Så har vi ingen styring med inventarets brug, hvis en ung dreng kommer ind og spiller, hvem skal så dække tabet hvis han ødelægger, da vi ikke kan stille folk til rummet fra
    klokken 8 om morgenen til 22 om aftenen. Jeg kan ikke forestille mig at de andre foreninger vil være med til at løfte en opgave der er rent karateklubbens problem!
  • Klubben har oplyst at den ikke ønsker at gøre brug af tidligere klublokale. Du har oplyst at klubben ikke har anvendt lokalet siden centrets konkurs. Klubben kan forvente en slutopgørelse for leje af lokalet snarest muligt.
    Det ville være dejligt, min kaser siger at vi har betalt frem til sommerferien 2010, 3400 kr.
  • Herudover vil jeg bede karateklubben forholde sig til det tilbud om øgde aktivitetetstimer som jeg tidligere har sendt til klubben - et tilbud som efter min bedste overbevisning ville sikre karateklubben fremadrettet, inden for klubbens økonomiske muligheder og behov og som efter min opfattelse ville betyde at karateklubben ikke havde været nød til at melde ud om drastiske ændringer af klubbens muligheder og virke.
    Som informeret tidligere så træner vores børne hold fra kl. 18:30 – 20:00  og vores senior hold fra kl. 20:00 – 21:30 derudover dækker vi en halvtime frem til kl. 22:00.4
    Disse tider ønsker vi at beholde under de vilkår vi træner nu.
    Vi vil henover foråret skulle bruge multisalen 3 hele lørdage + den store hal d. 2. april.


    Jeg har ikke brug for centeret i yderligere timer, da i ikke kan tilbyde det behov vi har. (Måtter)
    Vores børne hold har aktive elever pt. 35 børn og vores senior hold har 25, disse to hold kører videre som planlagt.
    Vi satser på at kunne ligge vores behov efter den størelse, da vores tiltag med et ekstra børne hold på 14 elever + et ekstra motions hold for seniore + 30 år skulle have været søsat
    inden for de næste 2 år bliver skrinlagt, dette kunne have tilgodeset vores ekstra behov på den sportslige side.

    Så vi satser på at ligge ca. 60-64 motionister hen over et år, med Lemvig som overbygning!
Jeg er forøvrigt bekendt med, at karateklubben forinden deadline for licenser d. 27.januar og forinden karateklubben havde forventet et svar fra Holstebro Kommune på ovenstående, allerede havde lavet aftaler til anden side om træning for nogen af jeres hold. Samtidig har I frameldt jeres træningstider i multisalen om lørdagen.!
Ja det er korrekt, som jeg informerede Bjarne, så var planen at rykke de elever tilbage til Ulfborg når vi havde en endelig løsning på lokalerne, da de i lemvig kan få den træning
som de ikke kan få i Ulfborg. Med dette ville det have givet vores klubber en samlet forøgelse i eliten fra 14 – 20 mand, med Ulfborg som centrum.
Dette tiltag var ikke lavet som en press faktor, men for at gøre kæmperne klar til Swedish cup i marts!

Jeg var så naiv at løse licens til de 12 af kæmperne i Ulfborgs navn, da jeg var sikker på at vi havde en løsning nu og vi så ikke ville miste vores stemmeret i Dansk karate forbund.
Det drejer sig pt. om 14 mand der træner hver lørdag i Lemvig med mulighed for ekstra træning om torsdagen, de 14 mand vil overgå til Lemmvigs elite afdeling med mig som træner, da der ikke i Ulfborg bliver mulighed for at undervise dem i stævne karate ordentligt, da pladsen er for tranig
Vores stævne d. 2. april vil blive afholdt da dette er et udviklings stævne, vores stævne i november bliver nedlagt, da dette er et internatiolnalt stævne og vi ikke ser grunden til at lave et arrangement for for andre klubber elever vi ikke kan undervise vores egne efter! Hvor vi nu henter landsholds kæmpere og Verdensmestere til at udvikle vores kæmpere, der ved jeg ikke hvordan jeg erstatter de tilbud! Vores lejr i pinsen vil blive afholdt, men fra næste år vil vi se på en ændring af lejren eller en aflysning. Men i år vil de aftaler vi har lavet blive overholdt, med de top instruktører der er aftalt,
2 gamle landsholdskæmpere har sagt ja til at bruge en weekend i Husby på at øse af deres erfaring.

Jeg beklager selvfølgelig de ulemper som denne sag har medført for alle parter og står selvfølgelig til rådighed såfremt du har yderligere kommentarer og spørgsmål.
Jeg beklager også, jeg ved i har været inde at kigge på hele centeret.
Vi havde et tilbud på hånden, som er væk nu. I hverken vil eller som jeg forstår det, kan ikke give vores klub et et andet tilbud, så jeg tager dette som en endelig afslutning på sagen.


Venlig hilsen
Bjarne Petersen
Afdelingschef
Venlig hilsen Alex Uhsrskov Rosenbæk Landsinstruktør for Tenshinkan karate
www.ulfborgkarate.dk
Senest opdateret: Tirsdag, 15. februar 2011 12:15
 

banner_02