ja_mageia

Don Came seminar PDF Udskriv Email
Mandag, 27. september 2010 09:41

Don Came seminar d. 24. september 2010

SKIF Danmark havde arrangeret et besøg af Don Came 6. Dan fra Kissaki Kai organisationen. Danmark har tidligere haft besøg af Kissaki Kai´s hovedinstruktør, Vince Morris 8.dan. Det var Ole Nielsen fra Frederikshavn der var primus motor for arrangementet.

Ulfborg karate klub deltog med 3 elever, Majbritt San, Lars San og Mikkel Sempai.  

Seminaret:
Ole Nielsen bød velkommen og introducerede hans egen erfaring med Don Came og Kissaki Kai. Efterfølgende gav Don en indledende introduktion om hvad seminaret ville gå på og hvordan han opfattede karate, kata og applikationer.

 

Første øvelse var og arbejde med en 1-2 blokade fra kampstilling. Her var budskabet, at man skulle udnytte muligheden for og styre sin modstander igennem kontrol af centerlinien og derved guide angrebet ind hvor man gerne ville modtage det og efterfølgende presse frem på triceps for kontrol og balancebrydning. En god øvelse, at komme i gang med seminaret på og få varmen af.

Efterfølgende fortsatte han med en række forskellige indgange til varierende teknikker fra kihon og katas. Et gennemgående princip i de fleste applikationer var, at gå ind i modstanderen, droppe sin vægt og kontrollere ham/hende ved pres og efterfølgende fortsætte 45 grader fremefter for og sikre modstanderen en dårlig position.

 

Don viste forklaringer fra passager i kata, osv. Endvidere fik deltagerne lejlighed til og afprøve hvorledes blokader, stød, tilbagetrækning, stillinger og andre grundteknikker kan anvendes som slag, stød, skub, kast, stranguleringer og kontrol af modstanderen.

En del af teknikkerne var konstrueret således, at de fortsatte ind i en række andre teknikker og derved sikrede at man havde nok ”skyts” til en evt. modstander. Eneste udfordring på dette område var, at en del af de opfølgende teknikker ikke altid var så stærke i deres position eller base. Dette var en diskussion jeg tog med Don Came og han var meget åben overfor dette og forklarede, at det var meningen – da det var teknikker der blot skulle kontrollere modstanderen momentant. Dog gav han mig ret i, at det var vigtigt og kende den basale teknik med god base – hvis nu de foregående teknikker ikke havde haft den forventede effekt.

Alt i alt en inspirerende tilgang til Karate, godt krydret med en god gang seriøs humor og realistisk tilgang til hvad der kan ske i en virkelig situation.

Don Came nævnte flere gange under seminaret, at Kata bevægelserne ikke må blive en begrænsning for effektiviteten af teknikkerne. Grundliggende viser kataerne vejen for hvorledes teknikerne skal anvendes – men man skal altid have den sunde fornuft med i forhold til selvforsvar og magtanvendelse.

Der skal lyde en stor tak til Skif. Danmark for invitationen og en lærerig dag for vores elever!

Artiklen er taget fra www.karatenews.dk alle billeder er tager af Sensei Mads Nørby.

Senest opdateret: Onsdag, 09. marts 2011 09:27
 

banner_02