ja_mageia

logo_stil_3
Home Karate
Karate

Karatetræning består af tre hovedelementer:

 

Kihon

Kihon er indlæring af grundteknikker som parader, stød, slag og spark, og har til formål at indøve bevægelserne rent teknisk. Det vil sige, præcision, kraftkoncentration og reflekser. Kihon er således grundpillen i karatetræningen.  Selvom det måske kun er et spørgsmål om få år for at lære dem, vil total beherskelse af den enkelte teknik måske aldrig komme, selv efter livslang træning.

 

Kata

Kata er den ældste form for karatetræning. Katatræning er kamp mod flere usynlige modstandere. Kata er en serie af teknikker, der udføres i en bestemt rækkefølge og som stiller store krav til teknik, koordination, balance, timing og koncentration. Træning af Kata er en meget vigtig del af Karate. De første Kata'er er relativ korte og simple, men senere bliver de længere og mere avancerede.

 

Kumite

Kumite er kamp mod en eller flere fysiske modstandere, og giver mulighed for at "afprøve" de Karate færdigheder, som man har opnået gennem træning af Kihon og Kata. Måden at træne Kumite på, er gennem et sæt angrebs og forsvars rutiner.

 

 

Sponsorer