ja_mageia

logo_stil_3
Home Karate Skandinavisk Shihan
Skandinavisk Shihan

Shihan Alex er Skandinavisk Shihan, den øverste Shihan for Tenshinkan i Danmark og Sverige, siden sin udnævnelse ved den Gashuku i Sverige 2015.

 

Et par ord fra Shihan Alex

De fleste kender nok kun karate fra film, af mere eller mindre tvivlsom art.
Man skal dog ikke have trænet karate ret længe for at vide, at virkligheden er noget klart andet, end det der vises i diverse karate film.

Det er klart at der ikke findes en nem vej til karate andet end disciplin og hårdt arbejde, det tager adskillige år før en person har opnået et minimum af færdighed indenfor karate.

Karate er en gammel kampkunst, der stammer fra Okinawa øerne syd for Japan.

Disse øer havde langt tilbage deres egen selvstændighed og blev omkring år 1600 besat af Japan.

Denne besætelse gjorde beboerne på Okinawa selvfølgelig oprør imod, så for at slå oprøret ned forbød det Japanske overherredømme alle former for våben. Da de ikke mere havde våben, måtte befolkningen tage alternative metoder ibrug for at beskytte sig imod den Japanske overmagt og lovløse banditter. Dette middel blev karate som indtil da kun havde været kendt af en ganske lille skare mennesker på Okinawa.

Karate blev nu trænet af menig mand under dybeste hemmelighed, da dette også blev forbudt af Japanerne. Længe efter konfliktens afslutning var karate stadig kun kendt på Okinawa og blev først et godt stykke ind i det tyvende århundrede præsenteret for den japanske kejser.

I 1950 blev karate for første gang præsenteret udenfor Japan.

I starten af 1960 blev karate indført i Danmark, siden er interessen for karate steget støt.

I dag er der ca. 13000 aktive karete udøvere på landsplan, fordelt i alle aldersgrupper.

Karate er en kampsport, på linje med andre Orientalske kampsporter som, Judo, Tae-Kwondo, jiu-jitsu, Aikido osv.

Hver kam sport har selvfølgelig sin helt egen stil og trænes derefter. For karates vedkommende, er det at der primært trænes med slag og spark. Folk spørger mig tit om, hvilken kampsport der er bedst og mest effektiv. Det kan der ikke svares på, og de trænere der udråber deres egen stilart som det ultimative, mangler efter min mening menneskelig indsigt. Alle mennesker er forskellige, ligeså er kam sport og derfor er der ikke noget ultimativt bedste.

Vi har ikke indenfor karate så mange kast, rullefald og låsegreb som i feks. Aikido, men vi har flere håndtekniker, direkte slag end Tae-kwondo. Den eneste måde at blive god til karate på, er diciplin og hård træning. Karate er både fysisk og psykisk, på den måde optrænes der styrke, vilje og smidighed i hele kroppen.

Karate er 100 % efektiv som selvforsvar!

 

 

Sponsorer